Cursussen

In de Bibliotheek

Rembrandt en tijdgenoten

In deze cursus gaan we in op de vraag wat Rembrandt zijn kunst zo speciaal maakt, maar ook waarom hij de “eerste ketter” van de schilderkunst werd genoemd. De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis.

Meer over Rembrandt en tijdgenoten

Van Venus tot Femme Fatale

In vier lessen gaan we aan de hand van het vrouwelijk naakt in de beeldende kunst een spannende reis maken door de gehele kunstgeschiedenis. Hierbij zullen diverse tijdsperioden en talloze iconische meesterwerken behandeld worden.

Meer over Van Venus tot Femme Fatale


Online mogelijkheden

Soofos & Goodhabitz

Als lid van de Bibliotheek heb je ook toegang tot de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Log in met je bibliotheekgegevens en je kunt meteen beginnen met een online cursus!

Meer over Soofos & Goodhabitz

Skillstown

Vanuit Skillstown worden allerlei leuke gratis online trainingen aangeboden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is toegang aanvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek (de KB).

Meer over Skillstown

SeniorWeb

Of je nu jouw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt je verder. De online cursussen zijn gratis. Je hebt wel een account nodig, dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek.

Meer over SeniorWeb

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de online plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Meer over Oefenen.nl

JobOn

JobOn is de landelijke community voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Laat je inpireren door hun workshops en webinars.

Meer over JobOn

Werk-portal.nl

Op Werk-portal.nl vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.

Meer over Werk-portal.nl

Theorie.nl

Oefen voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Zo vergroot je de kans om je examen te halen. Log in met je bibliotheekgegevens en ga direct aan de slag!

Meer over Theorie.nl