Activiteiten

In de Bibliotheek

Kinderboekenweek

In samenwerking met de Kruse groep en bouwbedrijf Steggink kun je een muurtje metselen, een vogelhuisje maken of met een mini-kraantje grond verzetten. Ook kun je een leuke sleutelhanger maken!De hele Kinderboekenweek zijn er diverse activiteiten in de bibliotheek: een leuke speurtocht, een spelletjeshoek en een bibberspiraal.

Meer over de Kinderboekenweekmiddag

Kinderboekenweek

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees en doe mee!

Meer over de Kinderboekenweek

BasisLab

In het BasisLab krijgt iedereen de kans om kennis te maken met de nieuwste technologie. Heb jij altijd al eens met een 3D-printer, lasersnijder of borduurmachine willen werken?

Deze en nog veel meer andere apparaten staan voor je klaar in ons BasisLab. Voor volwassenen en kinderen. 

Meer over het BasisLab

Tetem Online Kidslab

Doe mee met Kidslab van Tetem! Je maakt een feestelijke lichtpiano. Dit is een lichtkubus met een led die van kleur kan wisselen als je op de toetsen drukt, waardoor je een soort discolichtje krijgt. 

Meer over Kidslab

Droombaanspel

Voor iedereen die een stap wil zetten in zijn of haar loopbaan organiseert JobOn het droombaanspel. Ga op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. 

Meer over het droombaanspel

JimmY Nelson

Beleef een onvergetelijke avond met een van de meest toonaangevende fotografen ter wereld! Aan het einde van de avond is er de gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren!

Meer over Jimmy Nelson


Online mogelijkheden

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Meer over Podcasts

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. Er zijn verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes waarvan je gebruik kunt maken.

Meer over Voorleesfilmpjes

Junior Einstein

Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

Meer over Junior Einstein

Yoleo

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. 

Meer over Yoleo

Passend lezen | Superboek

Heb je een leesbeperking door bijvoorbeeld ADHD of dyslexie? Dan kan lezen soms moeilijk zijn. Word lid van Passend Lezen. Tot 18 jaar is dit gratis en krijg je toegang tot Superboek. Met de gesproken boeken en karaoke-boeken van Superboek wordt lezen leuk! 

Ga naar passend lezen | Superboek