Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • Wij zijn nieuwsgierig! Wat vind jij van de bieb? Bekijk details

  6 juni 2024

  De rol van de bibliotheek in de samenleving blijft veranderen. We zijn al lang niet meer de plek waar je alleen boeken kan lenen. Daar komt steeds meer bij. We vinden het belangrijk dat wat we aanbieden, aansluit bij jouw wensen en die van andere inwoners in de regio.

 • Lezing Amerika-correspondent Michiel Vos bij ’t Oale Roadhoes Bekijk details

  4 juni 2024

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika. In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde...

 • Joep Zanderink Leest Voor aan Peuters in Bibliotheek Tubbergen Bekijk details

  3 juni 2024

  Vanmorgen heeft Joep Zanderink uit Geesteren, één van de schoolkampioenen voorgelezen aan een groep peuters in de bibliotheek in Tubbergen.

 • Kom naar onze landelijke BoekStartdag! Bekijk details

  24 april 2024

  Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek.

 • Nieuw! Het Bankinformatiepunt in de Bibliotheek! Bekijk details

  24 april 2024

  Heb je vragen over het regelen van jouw bankzaken? We helpen je graag verder in het Bankinformatiepunt in de Bibliotheek!

 • Amerikacorrespondent Michiel Vos geeft lezing in de Bibliotheek (Wierden) Bekijk details

  15 april 2024

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika.

 • Oost-Nederland op 2 april in actie tegen digitale criminaliteit Bekijk details

  20 maart 2024

  Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit komen tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers bij de politie. Landelijk waren er in 2022 2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat zijn gemiddeld 6.000 slachtoffers per dag! En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want door schaamte en weinig vertrouwen in het nut van een melding bij de politie doen lang niet alle slachtoffers aangifte....

 • Lezing en boekpresentatie Jaap van Deurzen: De camera loopt Bekijk details

  19 maart 2024

  ‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen, oorlogsverslaggever van RTL Nieuws, dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. En nu komt hij naar Bibliotheek Wierden! Boek- en kantoorvakhandel Reterink en de Bibliotheek Wierden hebben deze verslaggever met omvangrijke carrière uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen.

 • Schrijverskoppel Özcan Akyol en Anna van den Breemer in Tubbergen Bekijk details

  27 februari 2024

  In het kader van de Boekenweek 2024 verwelkomt Bibliotheek Tubbergen Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer. Het thema dit jaar is 'Bij ons in de familie'. Samen spreken ze over hun nieuwe boeken ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje’, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben. Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben twee kinderen.

 • Scoor mee met Go Heracles en de Bibliotheek! Bekijk details

  23 februari 2024

  Scoor een Boek! is een leesproject voor groep 5 en 6 dat de Bibliotheek Tubbergen met Heracles organiseert. Veel scholen in Tubbergen doen eraan mee, maar ook thuis kun je met ons boeken scoren.

Paginanavigatie