Cursus Vrouwelijk Naakt

Gepubliceerd op: 12 oktober 2023 15:34

Voor iedereen die nieuwsgierig is en interesse heeft in de ontwikkeling van kunst en culturele en maatschappelijke vraagstukken komt kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis met de cursus Vrouwelijk Naakt.

Wist je dat de nieuwe miss Nederland 2023 voor het eerst een transgender vrouw is? Dit roept veel reacties op en zelfs doodsbedreigingen. Het vrouwenlichaam is één van de meest afgebeelde thema's in de beeldende kunst.

Er valt veel af te leiden uit de manier van afbeelden in de loop der eeuwen, het vormt een moralistische spiegel van de tijd. Hoe waren de normen en waarden in een bepaalde periode, werd het afbeelden van een naakte vrouw wel echt geaccepteerd? Hoe is het vrouwbeeld veranderd en zien we achterliggende betekenissen al snel over het hoofd?

In vier lessen gaat kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis op deze vragen in en gaan we aan de hand van het vrouwelijk naakt in de beeldende kunst een spannende reis maken door de gehele kunstgeschiedenis. Hierbij zullen diverse tijdsperioden en talloze iconische meesterwerken behandeld worden.

Lees meer en meld je direct aan voor deze cursus